Monthly Archives: October 2014

De vingers als wegwijzer

Je handen en vingers zijn een verlengstuk van de hersenen. Dit blijkt ook uit onderzoek dat tijdens het begin van de zwangerschap de binnenkant van onze handen inclusief onze vingers en een groot gedeelte van de hersenen zicht gelijktijdig hebben ontwikkeld en dat er een verbinding bestaat tussen de hersenen en de handen/vingers.  Je vingerafdrukken zijn vijf maanden voor je geboorte compleet gevormd en blijven je hele leven onveranderd.

handen en vingers

De vingertoppen oftewel onze vingerafdruk, is uniek. Er is er namelijk maar één van. Geen enkele vingerafdruk is gelijk. Kijk ook eens naar je vingers als je er een lange tijd mee in het water heb gezeten, het lijkt dan op je hersenen. Ook zit er enorme kracht in de vingers want door ze te buigen kan je je eigen gewicht omhoog trekken.

Betekenis handen en vingers

De hand en elke vinger heeft een eigen betekenis.  Zo staat de rechterhand voor het uiterlijk, de buiten wereld, het denken en het verleden en de linkerhand voor het innerlijk, jij als persoon, intuïtie en de toekomst. Hieronder een overzicht van de vingers.

Duim Wijsvinger Middelvinger Ringvinger Pink
Rechter hand Communicatie met je verstand & succes Ambitie, daad kracht en macht Onverwerkte emoties & verantwoordelijkheid m.b.t. je werk. Controle, gehechtheid & creativiteit Angst, onzekerheid & communicatie met buitenwereld
Linker hand Communicatie met je intuitie & familie Liefde & passie Verwerkte emoties & verantwoordelijkheid m.b.t. jezelf (eigenwaarde) Intuïtie & individualiteit Zelfvertrouwen & communicatie met jezelf

Wat kan je ermee

Door bovenstaande kijk je nu heel anders naar je handen en vingers. Voor nu kan je er nog weinig mee behalve dat er een bewustwordingsproces in gang is gezet. Je gaat nadenken (bewust of onbewust) over wat je vingers jou wilt vertellen.

Als je meer wilt  weten over:

 • de betekenis van de vingers,
 • wat ze jou vertellen,
 • welke (nog) niet verwerkte emoties er in jouw lichaam aanwezig is,
 • je levenspad, karakter, persoonlijkheid en gedrag wilt analyseren,
 •  er praktisch mee aan de slag kan gaan.

Elke week zal er uitgebreid een vinger worden toegelicht.

Overtuigingen

Iedereen heeft overtuigingen en daar is niets mis mee want:

 • het biedt bescherming en veiligheid
 • geeft kaders aan en structuur
 • zingeving
 • bespaart energie en tijd
 • geeft vertrouwen
 • schept een band

Echter, overtuigingen zijn wel een belemmering bij veranderingen. Dat is ook de reden dat er vaak weerstand optreedt bij veranderingen.  Wil je dit doorbreken, kan je nader onderzoeken welke overtuigingen je hebt.  En als je denkt dat jij geen overtuigingen hebt, heb je in ieder geval al 1 overtuiging te pakken!

Wil jij veranderen maar zit je overtuiging(en) in de weg, vingerreflexologie kan je hierbij helpen.

 

Hoe werkt vingerreflexologie

De vingertoppen zijn het eerste communicatiemiddel met de buitenwereld en zijn rechtstreeks verbonden met dat deel van je brein, dat er voor zorgt hoe je met emoties omgaat. Middels een vingerreflexbehandeling ontstaat er een verbetering in het emotioneel deel van het brein. Er komt rust in het brein en het energietekort in het lichaam wordt aangevuld.
Op deze wijze kunnen geestelijke en/of lichamelijke klachten beter worden aangepakt. Door je herinnering op een gebeurtenis uit het verleden een andere wending te geven, wordt het heden direct anders ervaren.
Dit zorgt voor een verbeterde gezondheid, meer helderheid in het hoofd en een verbeterde energiehuishouding.

Wat is vingerreflexologie

 

Vingerreflexologie is een methodiek die het levenspad, het karakter, de persoonlijkheid en het gedrag kan analyseren door het interpreteren van de vingers.
Deze methode kan worden toegepast om snel en effectief oude belemmerende emoties zoals  bezorgdheid, nervositeit, angst, irritatie, woede, schaamte, schuldgevoel, zelfmedelijden, eenzaamheid en verdriet te verwijderen.

Vingerreflexologie geneest geen ziektes, er wordt gezocht naar de belemmerende emotie waardoor het immuunsysteem is gaan falen en neutraliseren die emotie waardoor het lichaam zichzelf weer kan herstellen.

Het eerste zintuig dat wordt ontwikkeld in de baarmoeder is de tastzin. Dit gebeurt tegelijkertijd met het deel van de hersenen waar onze emoties worden geregeld. Hierdoor kun je dus middels je vingers het emotionele deel van je brein beïnvloeden. Daarna komen de andere zintuigen: zien, horen, voelen, ruiken en proeven.

Een verkeerd verwerkte gebeurtenis met bijhorende emotie, vaak ontstaan in je jeugd, kun je je hele leven bij je dragen. Vaak zonder dat je het door hebt. Hierdoor raakt je immuunsysteem van slag wat uiteindelijk leidt tot gezondheidsklachten. De vingers zijn zo krachtig dat het immuunsysteem kan worden herstelt waardoor ook lichamelijke en geestelijke klachten kunnen worden opgelost.

Door de aanraking van de vingers in combinatie met het oproepen van de herinnering aan de gebeurtenis met de nog aanwezige gevoelens en emoties in het lichaam, wordt de emotie geneutraliseerd. Vervolgens is het lichaam in staat zichzelf te herstellen.