De wijsvinger

Wijzen is iets dat van kinds af aan is aangeleerd. Met wijzen duid je aan dat je iets wilt en doe je meestal met de wijsvinger. Wijzen naar de ander gebeurt ook regelmatig. Door jou heb ik …….. vul zelf maar in. Echter, anderen zijn een trigger op een nog niet verwerkt proces in jezelf waardoor naar de ander wijzen weinig zin heeft, daar je het bij jezelf hebt te zoeken. Eigenlijk mag je al die mensen wel dankbaar zijn dat ze jou laten inzien welke les(sen) je nog te leren hebt. Hoe voelt dankbaarheid eigenlijk?

In de wijsvinger loopt de dikke darm meridiaanen heeft als hoofdfunctie om afvalstoffen af te voeren. Het reinigen, ontgiften en afvoeren op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau. De meeste punten van de dikke darm meridiaan zitten in de hand.

Als de energie niet goed kan doorstromen, ontstaat er een blokkade. Klachten zoals ontsteking van huid, mond, neus en keel, eczeem, huidproblemen, spijsverteringsklachten, diarree of obstipatie, moeite hebben met loslaten, malende gedachten, eetstoornis en verslaving kunnen zich dan voordoen.

De rechter wijsvinger staat voor ambitie, daadkracht en macht. Weet jij wat je wilt in het leven en ben je in staat om dat te realiseren? Ben je trots op jezelf wat je hebt bereikt, word je gerespecteerd of niet? Sta je open voor opvattingen van anderen of blijf je bij je standpunt?

De linker wijsvinger heeft te maken met liefde en passie. Voel je hartstocht in je leven en krijg je wat je graag wilt hebben? Besef je dat je zelf belangrijk bent of ga je mee in wat anderen willen? Voel je je slachtoffer, geef je anderen de schuld van jouw omstandigheden of vraag je je af waarom JOU dat elke keer overkomt? Krijg je altijd wat je wilt en mogelijk ten koste van anderen? Ken je het verschil tussen jezelf en anderen?

Welke vraag spreek jou aan? Stel jezelf deze vraag en ga dan met de nagel van je linker wijsvinger (met lichte druk) langs de zijkant van je rechter middelvinger. Welke gebeurtenissen en emoties (verdriet, angst, vreugde, woede, onmacht, afschuw) voel je? en waar voel je dat in je lichaam?  Op de rechter middelvinger zul je oneffenheden aantreffen. Deze oneffenheden zijn kristalletjes en is de adrenaline van een onverwerkte emotie die in het lichaam is blijven zitten.

Het masseren van de wijsvingers stimuleert het loslaten op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.  Masseren doe je met duim en wijsvinger en voornamelijk aan de twee zijkanten van je middelvinger. Beginnend bij het topje van je vinger terug naar het begin van je vinger. Beweeg ook af en toe je vinger van links naar rechts en van beneden naar boven.

Mijn ervaring is dat ik minder emotioneel reageer op situaties en ik de ochtend na masseren een aardige hoop achter liet in de toiletpot!

Succes met experimenteren en laat je ervaring achter hieronder.