De ringvinger

De ringvinger is van oudsher gelinkt aan trouw en verbondenheid. De ring is daarvan het bewijs daar twee gelijke ringen een verbintenis met elkaar aangeeft. Hierdoor staat de ringvinger in het teken van onze emoties en door die emoties ben jij verbonden.  Het hebben van emoties is belangrijk in het leven, het maakt ons mens. Maar wat nou als er een teveel aan emoties is, dat je blijft hangen in je gevoel van verdriet of angst?

De ringvinger is een mooi middel om deze emoties te neutraliseren.

In de ringvinger loopt de drievoudige verwarmer meridiaan en regelt de lichaamstemperatuur, evenwichtsorgaan, zorgt voor de stofwisseling, verspreiding van water en andere vloeistoffen in het lichaam en voor het afvoeren van afvalstoffen.

Als de energie niet goed kan doorstromen, ontstaat er een blokkade. Klachten zoals schildklierproblemen, spijsverteringsklachten, gewichtsveranderingen, huilen zonder reden, allergieën, chronische vermoeidheid, vocht vasthouden en slaapproblemen kunnen zich dan voordoen.

De rechter ringvinger staat voor controle, gehechtheid en creativiteit. Controle geeft ons een gevoel van orde, veiligheid en zekerheid. Ben jij iemand die constant controle wilt houden en niets aan het toeval overlaat? Herken je jezelf erin dat je moeilijk iets aan anderen over kunt laten, veel in de toekomst leeft,  alles voor  anderen willen regelen en alles beredeneren in plaats van naar je gevoel te luisteren?  Ieder mens is uniek en heeft talenten, je eigen creativiteit. Voel jij je uniek en weet jij welke talenten je hebt?  Kan je overal jezelf zijn of doe je je anders voor om bij anderen in de smaak te vallen? Heb je angst voor wat anderen van je denken?

De linker ringvinger heeft te maken met intuïtie en individualiteit. Intuitie is een ingeving of een weten zonder dat je kunt verklaren. Het is vaak een gevoel om iets wel/niet te zeggen of te doen. Je hebt dan een keuze, luisteren naar het gevoel of niet. Het zit in de mens om toch naar een verklaring te zoeken wat vaak een tweestrijd oplevert tussen het denken en het gevoel. Door de linker ringvinger te masseren verbeter je je intuïtie en zal de tweestrijd afnemen. De mens is een groepsdier en zeer gevoelig voor invloed van haar soort. En toch willen we graag onafhankelijk zijn en zelf bepalen hoe we leven. Echter, met een kritisch oog naar wat de ander van ons vindt of denkt. Voel je je anders dan anderen? Kan je jouw ideeën uiten ongeacht wat de ander daarvan vindt? Heb je zelfkritiek en kan je tegen kritiek van anderen? Kan je eerlijk naar jezelf kijken?

Heb je een emotie die je te veel is of een vraag die je het meest aanspreekt? Denk aan de emotie of stel jezelf de vraag en ga dan met de nagel van je linker wijsvinger (met lichte druk) langs de zijkant van je rechter middelvinger. Welke gebeurtenissen en emoties (verdriet, angst, vreugde, woede, onmacht, afschuw) voel je? en waar voel je dat in je lichaam? Op de rechter middelvinger zul je oneffenheden aantreffen. Deze oneffenheden zijn kristalletjes en is de adrenaline van een onverwerkte emotie die in het lichaam is blijven zitten.

Het masseren van de ringvingers zorgt ervoor dat je emoties loskomen en daarna wordt geneutraliseerd. Masseren doe je met duim en wijsvinger en voornamelijk aan de twee zijkanten van je ringvinger. Beginnend bij het topje van je vinger terug naar het begin van je vinger. Beweeg ook af en toe je vinger van links naar rechts en van beneden naar boven.

Mijn ervaring is dat ik terug kan kijken naar gebeurtenissen uit het verleden zonder een overemotioneel gevoel van verdriet, angst en pijn en ik anders reageer op verdrietige, angstige en pijnlijke gebeurtenissen.

Succes met experimenteren en laat je ervaring achter hieronder.