De pink

Zoals de duim de kortste en dikste vinger van de hand is, is de pink de kleinste vinger.  De pink is gelinkt aan angst, onzekerheid, zelfvertrouwen, communicatie met jezelf en de buitenwereld.

De pink staat bekend als vinger die te maken heeft met onze (on)zekerheid. Je kan checken hoe (on) zeker je bent:

  • Leg je hand en vingers plat op tafel.
  • Hoeveel ruimte zit er tussen je ringvinger en pink?

Als er meer ruimte tussen je ringvinger en pink zit dan de tussen de andere vingers dan ben je wat meer onzeker. Staat de pink dichterbij de ringvinger dan ben je meer zeker. Hoe meer vingers gelijkmatig uit elkaar staan, hoe steviger je in je schoenen staat.

 

In de pink loopt de hart- en dunne darm meridiaan en deze werken samen. Het hart meridiaan  beïnvloedt de functies van het hart, de bloedvaten en de bloedcirculatie, de tong en het spraakvermogen. Een goede circulatie brengt voeding naar de weefsels, verwijdert afvalstoffen en beïnvloedt alle andere organen. Het hart is het centrum van bewustzijn.  De dunne darm meridiaan  sorteert de voeding, verdeelt het bruikbare en voert het afval af. Dit geldt zoveel voor het lichamelijke als psychische niveau. Dus ook je gedachten, gevoelens, emoties en ideeën.

Als de energie niet goed kan doorstromen, ontstaat er een blokkade. Klachten zoals vermoeidheid, hartkloppingen, nek- en schouderklachten, duizeligheid, bloedend tandvlees, verdriet, gebrek aan eigenwaarde, rusteloosheid, allergie en darmproblemen.

De rechter pink staat voor angst, onzekerheid & communicatie met buitenwereld. Angst maakt onzeker en onzekerheid maakt je angstig.  Angst houdt je tegen om stappen te zetten want je weet wat je nu hebt maar niet wat je ervoor terugkrijgt. Ook onzekerheid kan je tegenhouden om stappen te zetten. Vragen zoals ben ik wel goed genoeg? of wat zal mijn partner, familie etc. er van vinden? of zitten mensen wel op mij (mijn product) te wachten? kunnen je aardig belemmeren om de voor jou juiste keuze te maken. Wat is jouw angst?  Is je angst reëel of maak je het groter dan dat het in werkelijkheid is? Wat gebeurt er als je angst uitkomt?  Hoe goed spreek je jezelf uit? Is er een tegenstrijdigheid tussen je hart en je hoofd? Wanneer klap je dicht? Kost het je moeite om te luisteren? Kan je naast je eigen visie ook die van anderen waarnemen? Heb je een eigen mening, standpunt?  Wanneer heb je het gevoel dat je wordt gehoord?

De linker pink  heeft te maken met zelfvertrouwen & communicatie met jezelf. Iedereen is wel ergens zeker over. Zekerheid is een weten dat het goed voor je is. Eigenlijk luister je naar je innerlijke stem, je intuïtie. Door invloeden van buitenaf of door gebeurtenissen in je leven kan het zijn dat je niet meer weet wat goed voor je is. Eigenlijk ben je niet meer in communicatie met jezelf. Waar ben je zeker over? En hoe voelt dat? Kun je je hart luchten? Leef je je droom of ben je onderweg daar naar toe? Luister je naar jezelf? Besteed je voldoende aandacht aan je persoonlijke groei? Welke negatieve emotie heb je over jezelf? Ben je bezig met anderen te helpen en loop je voorbij aan jezelf? Voel je je op je gemak bij al je gevoelens? En de gevoelens van anderen? Luister je naar je onderbuik gevoel, je intuïtie?

Heb je een emotie die je te veel is of een vraag die je het meest aanspreekt? Denk aan de emotie of stel jezelf de vraag en ga dan met de nagel van je linker wijsvinger (met lichte druk) langs de zijkant van je rechter middelvinger. Welke gebeurtenissen en emoties (verdriet, angst, vreugde, woede, onmacht, afschuw) voel je? en waar voel je dat in je lichaam? Op de rechter middelvinger zul je oneffenheden aantreffen. Deze oneffenheden zijn kristalletjes en is de adrenaline van een onverwerkte emotie die in het lichaam is blijven zitten.

Het masseren van de pink zorgt ervoor dat je emoties loskomen en daarna wordt geneutraliseerd. Masseren doe je met duim en wijsvinger en voornamelijk aan de twee zijkanten van je pink. Beginnend bij het topje van je vinger terug naar het begin van je vinger. Beweeg ook af en toe je vinger van links naar rechts en van beneden naar boven.

Mijn ervaring is de angst voor de tandarts. Door een vervelende, pijnlijke ervaring uit het verleden, ga ik al jaren met knikkende knieën naar de  tandarts. De angst was zo heftig dat ik een week voor de afspraak al in de stress schoot. En dat terwijl ik na die ene ervaring al meerdere ervaringen heb gehad die echt niet zo pijnlijk en vervelend waren als die ene keer. Na een vingerreflexbehandeling is de stress die na al die jaren nog steeds in mijn lichaam zat, verdwenen. Ik ga nog steeds niet graag naar de tandarts maar de stress is er niet meer.

Succes met experimenteren en laat je ervaring achter hieronder.