De middelvinger

Bij de vingerreflexologie wordt de middelvinger als analyse gebruikt. Deze vinger staat voor ons gedrag en hoe dit gedrag emotioneel wordt geuit. In de rechter middelvinger zijn de onverwerkte emoties voelbaar. Deze vinger is eigenlijk een tijdslijn.

Bij de aanhechting van je vinger aan je hand staat 0 en is je geboorte,  je eerste kootje puberteit (15 jaar) en top van je vinger je huidige leeftijd.  De zijkant van de vinger aan de duim kant gaat over je gevoel en de zijkant van de vinger aan de kant van de pink gaat over het denken.  Als je vingertop afbuigt naar links handel je meer uit gevoel en als het naar rechts afbuigt zit je meer in het denken.

De eerste vijftien jaar van je leven zijn belangrijk omdat daar de basis wordt gelegd voor je verdere leven.  Vanaf je geboorte tot 3,5 jaar sla je de ervaringen niet echt op in je brein. De jaren daarna herinner je het vaak wel omdat in die jaren je lange termijngeheugen wordt gevormd. Vanaf 7,5 jaar tot 15 jaar ga je ook je eigen wil neerzetten en afzetten tegen dat wat je tot nu toe als waarheid hebt aangenomen.

In de middelvinger loopt de kringloopmeridiaan en heeft als hoofdfunctie om het hart te beschermen. Daarnaast staat het voor stromen en reinigen van ons bloed en brengt de geest tot rust. Als de energie niet goed kan doorstromen, ontstaat er een blokkade. Klachten zoals hartkloppingen, menstruatieproblemen, hoge bloeddruk, slapeloosheid, rusteloosheid, angst, schuldig voelen en geen grenzen aangeven kunnen zich dan voordoen.

De rechter middelvinger staat ook tot verantwoordelijkheid t.o.v. je werk. Doe jij werk dat je leuk vindt, bij je past of omdat je er veel geld mee verdient. Ben je betrouwbaar, doe je wat je zegt en maak je af waar je aan bent begonnen.

De linker middelvinger heeft te maken met je eigen waarde. Geloof je in jezelf, weet je welke behoefte je hebt, kan je jezelf die behoefte ook geven en ben je in harmonie met jezelf.

Als je jezelf deze vragen stelt, voel dan eens wat het met je doet. Wellicht komen er gebeurtenissen bij je naar boven. Welke emoties (verdriet, angst, vreugde, woede, onmacht, afschuw) voel je? en waar voel je dat in je lichaam?

Stel dan nogmaals bovengenoemde vragen aan jezelf maar ga dan met de nagel van je linker wijsvinger (met lichte druk) langs de zijkant van je rechter middelvinger. Je zult dan oneffenheden aantreffen. Deze oneffenheden zijn kristalletjes en is de adrenaline  van een onverwerkte emotie die in het lichaam is blijven zitten.

Door het masseren van de middelvingers, creëer je balans wat de algehele gezondheid bevordert. Masseren doe je met duim en wijsvinger en voornamelijk aan de twee zijkanten van je middelvinger. Beginnend bij het topje van je vinger terug naar het begin van je vinger. Beweeg ook af en toe je vinger van links naar rechts en van beneden naar boven.

Succes met experimenteren en laat je ervaring achter hieronder.