De vingers als wegwijzer

Je handen en vingers zijn een verlengstuk van de hersenen. Dit blijkt ook uit onderzoek dat tijdens het begin van de zwangerschap de binnenkant van onze handen inclusief onze vingers en een groot gedeelte van de hersenen zicht gelijktijdig hebben ontwikkeld en dat er een verbinding bestaat tussen de hersenen en de handen/vingers.  Je vingerafdrukken zijn vijf maanden voor je geboorte compleet gevormd en blijven je hele leven onveranderd.

De vingertoppen oftewel onze vingerafdruk, is uniek. Er is er namelijk maar één van. Geen enkele vingerafdruk is gelijk. Kijk ook eens naar je vingers als je er een lange tijd mee in het water heb gezeten, het lijkt dan op je hersenen. Ook zit er enorme kracht in de vingers want door ze te buigen kan je je eigen gewicht omhoog trekken.

Betekenis handen en vingers

De hand en elke vinger heeft een eigen betekenis.  Zo staat de rechterhand voor het uiterlijk, de buiten wereld, het denken en het verleden en de linkerhand voor het innerlijk, jij als persoon, intuïtie en de toekomst. Hieronder een overzicht van de vingers.

Duim Wijsvinger Middelvinger Ringvinger Pink
Rechter hand Communicatie met je verstand & succes Ambitie, daad kracht en macht Onverwerkte emoties & verantwoordelijkheid m.b.t. je werk. Controle, gehechtheid & creativiteit Angst, onzekerheid & communicatie met buitenwereld
Linker hand Communicatie met je intuitie & familie Liefde & passie Verwerkte emoties & verantwoordelijkheid m.b.t. jezelf (eigenwaarde) Intuïtie & individualiteit Zelfvertrouwen & communicatie met jezelf

 

Wat kan je ermee

Door bovenstaande kijk je nu heel anders naar je handen en vingers. Voor nu kan je er nog weinig mee behalve dat er een bewustwordingsproces in gang is gezet. Je gaat nadenken (bewust of onbewust) over wat je vingers jou wilt vertellen.

Als je meer wilt  weten over:

  • de betekenis van de vingers,
  • wat ze jou vertellen,
  • welke (nog) niet verwerkte emoties er in jouw lichaam aanwezig is,
  • je levenspad, karakter, persoonlijkheid en gedrag wilt analyseren,
  • er praktisch mee aan de slag kan gaan.

Elke week zal er uitgebreid een vinger worden toegelicht.