Acceptatie en loslaten m.b.v. pink, wijs- en ringvingers

Er wordt vaak gezegd, laat los. Maar hoe doe je dat dan, loslaten?

Want zeggen ik heb losgelaten, wil nog niet zeggen dat je dat ook daadwerkelijk hebt gedaan. Onbewust kun je hier nog steeds mee bezig zijn. Dit kun je herkennen aan je gevoel. Als je erover praat of iemand vraagt ernaar merk je dat de situatie je nog raakt, je er emotioneel (geïrriteerd, boos, verdrietig) van wordt.

Om los te kunnen laten, dient er eerst acceptatie plaats te vinden. Pas vanuit acceptatie kun je echt loslaten.

De pink kan je ondersteuning geven om te accepteren en de wijs- en ringvingers om los te laten. Loslaten heeft vele vormen. Fysiek loslaten van afvalstoffen door meer te plassen, zweten, ontlasting. Mentaal loslaten van zorgen, gedachten door een leger, opgeruimder en rustigere geest.

Pink vasthouden/masseren*.

  • Start met de pink van de rechterhand en daarna de linker.
  • De pink bevordert bewustwording van hartzaken (letterlijk en figuurlijk) en zelfvertrouwen om naar je hart te luisteren waardoor je inzicht krijgt om te accepteren wat er is, dankbaar te zijn en te vergeven (jezelf en anderen).

Wijs- en ringvingers vasthouden/masseren*:

  • Start met wijs- en middelvinger van rechterhand en daarna de linker.
  • De wijsvingers bevorderen het loslaten en geeft je daadkracht om het oude los te laten en het nieuwe te laten slagen.
  • De ringvingers zorgen ervoor dat je verbinding krijgt met je buik. In je buik zijn je gevoelens en emoties voelbaar. Je gaat dan voelen wat je nodig hebt en wat je daadwerkelijk wilt.

* voel wat jij wilt, alleen vingers vasthouden of masseren