Waar kan je vingerreflexologie voor gebruiken?

In principe voor ALLES!

In principe, want je moet er ook voor open staan om je niet vast te blijven houden aan je eigen overtuigingen, patronen, ideeën en ervaringen over klachten  en ziekten .

Stel dat je last hebt van hooikoorts. Je hebt dan bepaalde ideeën of ervaringen en overtuigingen over wat hooikoorts is, mogelijk waardoor je het hebt gekregen (erfelijk oid) en welke medicijnen je daarvoor kunt gebruiken.

In geval van hooikoorts is er een overgevoeligheidsreactie van je lichaam op stuifmeel van sommige grassen, planten en bomen, die in bloei staan.  Deze overgevoeligheid is ontstaan doordat het afweermechanisme van je lichaam in de war is.  En dat is waar het nu om gaat. Je immuunsysteem werkt niet zoals het zou moeten werken.

Met vingerreflexologie ga je kijken  waardoor je immuunsysteem is verzwakten en doet dat door op zoek te gaan naar de belemmerende emoties die nog in het lichaam aanwezig zijn.

Vaak zijn deze emoties ontstaan in de eerste 15 jaren van je leven.  Dit betekent dat deze belemmerende emotie zich aardig heeft opgehoopt in je lichaam wat allerlei klachten en ziekten kan geven. Klachten zoals depressiviteit, burn-out, allergieën, spijsverteringsklachten, nek-schouder-en rugklachten, chronische pijnklachten, diabetes, hart- en vaatklachten, ADHD/ADD, slapeloosheid, overgewicht, angsten oid.

Ook als je geen klachten hebt maar dat:

  • Je leven niet loopt zoals je wilt.
  • Nog steeds spijt hebt van gemaakte keuzes uit het verleden.
  • Wrok/haatgevoelens naar bepaalde personen.
  • Je de omgeving de schuld geeft van jou problemen.
  • Als je vaak zegt, “dit overkomt mij altijd”
  • Je eigen toekomst wilt bepalen zodat je krijgt wat je graag wilt hebben.

Ik wil nog benadrukken dat vingerreflexologie geen ziektes geneest. Er wordt gezocht naar de oorzaak, de belemmerende emotie waardoor het immuunsysteem is gaan falen en neutraliseren die emotie waardoor het lichaam zichzelf weer kan herstellen.

Ervaren = weten!